Verejnosť môže hlasovaním rozhodnúť o Víne roka 2013

16.01.2013 Bratislava

Bratislava 16. januára (TASR) - Široká verejnosť milovníkov dobrého vína môže prostredníctvom hlasovania na internete rozhodnúť o najlepších slovenských vínach. Začal sa 4. ročník súťaže Víno roka 2013.

„Hlasovanie je spustené, milovníci vína rozhodnú o top vínach na rok 2013. Princíp hlasovania z predošlých rokov sa osvedčil a zostal nezmenený. Tohtoročnou novinkou sú nové etikety, ktoré budú zdobiť ocenené vína, a s tým súvisiace nové diplomy. Všetky etikety pre ocenené vína budú mať podklad zlatej farby, jediným rozlišovacím znakom je uvedenie prvého, druhého a tretieho miesta. Nový dizajn etikety je oživený slovenskou trikolórou. Etiketa a slovné spojenie Víno roka je chránené ochrannou známkou na Úrade priemyselného vlastníctva SR,“ priblížil zmeny a novinky v tohtoročnej súťaži Miroslav Bednár, prevádzkovateľ webového portálu.

Svoj hlas môže každý záujemca poslať prostredníctvom formulára uverejneného na stránke www.vinoroka.sk v tvare: odroda, kategória (napr. neskorý zber), ročník, výrobca. Hlasovanie sa skončí 1. júna. Vzápätí budú zverejnení celkoví víťazi v kategóriách biele vína, ružové vína, červené vína, prírodne sladké vína (bobuľový výber, hrozienkový výber, cibébový výber, ľadové vína, slamové vína), šumivé vína a tokajské vína. V každej z týchto šiestich kategórií budú podľa počtu pridelených hlasov určené tri miesta. Celkovo bude teda ocenených 18 top slovenských vín v šiestich kategóriách.
 

Vyberte región